Så inleddes det andra milleniet i bandets historia - och samtidigt det tredje decenniet....

2000

 

 

Jubileumsspelningen bestämdes till Fredmans. Naturligtvis kan man diskutera den exakta födelsedagen för bandet, men nån gång måste det ju vara.

Uffe Bolling sitter beredd bakom trummorna.

"Sweet Home Chicago"

Hela bandet på plats och i full gång.

Kjell Edgren och Erik Demmelmaier tutar i lur.

I bakgrunden Jalle Flodström som spelar på sin "portabla" Hammond L100

 

Och så var det dags för jubileumsårets Fyrisfestival:

 

 

Föregående års festival hade efterlämnat en förlust som måste täckas av detta år så allt var i lite mindre skala än tidigare.

Vi har i alla fall alltid fått betalt när vi har spelat på Fyrisfestivalen, oavsett hur det ekonomiska resultatet har blivit för hela festivalen.

Lite mera Fyrisfestivalsbilder:

2001

2002

Radioinspelning

Genom åren har Power Play regelbundet samarbetat med Radio Uppland och producenten Kenneth Boa Eriksson. Samarbetet har resulterat i fyra program som speglar de olika konstellationerna av medlemmar.

Det fjärde programmet spelades in som ett jubileumsprogram, med Hasse Jansson som tekniker och medproducent.

Uffe Bolling spelar trummor i Studio 3.

 

Rolle Morell lägger kompslingor med Kjells Fender Stratocaster.

Studiopremiär för den Sydafrikanska C3:an (läs mera om orgeln här!).
I bakgrunden spelar Roine Jansson Fenderbas.

 

Blåssektionen:

 • Kjell Edgren, trumpet och flygelhorn

 • Erik Demmelmaier, tenorsax

 • Lennart Friberg, altsax

Eftersom inspelningen så långt som möjligt skulle likna en Live-spelning fick Lennart sjunga "Sweet Home Chicago" ute i solistbåset och mot slutet sedan tassa ut för att spela altsax med blåset.

 

"Papa's got a brand new bag..."

Anna Fabricius sjunger ensam i solistbåset medan bandet slamrar på ute i den stora studion. Hasse Jansson vakar över inspelningsnivåerna.

Efter närmare 10 år med samma medlemmar (Uffe är ju en återvändande veteran) var det dags att ta in lite nytt blod i bandet våren 2003:

Patrik "Putte" Andersson hette den nya medlemmen. En bluesentusiast som bidrog både med rösttalang och en mängd instrumentala färdigheter, och inte minst en massa gott humör.

Putte fick raskt visa framfötterna vid Fyrisfestivalen det året. Efter några snabba rep tog han hand om hälften av låtarna i programmet.

Bandets bluesiga sida fick ett ordentligt lyft tack vare hans munspel.

Putte har spelat med otaliga blues, rock och metalband ända sedan debuten hemma i Upplands Väsby. Han skiftar obehindrat mellan sången, munspelet, gitarrer, basar eller vad som helst som kommer i vägen. Putte är alltid öppen för förslag till spelningar, med oss, med andra vänner eller på egen hand.

Här kommer lite av Fyrisfestivalen 2003:

 • Messin' With The Kid

 • Tore Down

 • You're Gonna Need Me

 • Black Magic Woman

 • Them Changes

Något senare lämnade Lennart bandet efter att ha haft hälsoproblem ett tag. En tid avvaktade bandet för att se om han skulle vilja återvända när han kände sig bättre. Under tiden hoppade Lasse Lindsjö in när vi behövde en altsax till spelningarna. Han hade bland mycket annat spelat med Roine i Sjuklöver och Uffe i Souled Out.

Här några låtar från Uppsala Stadsfest 2006:

 • Steamy Windows

 • Unchain My Heart

 • Tore Down

 • Them Changes

När det stog klart att Lennart inte skulle komma tillbaka hittade vi den permenta ersättaren på altsax-stolen.

Tobbe Eriksson fyller vår replokal både med toner och ett ständigt ordflöde...

Tobbes förflutna handlar om några utflykter i funkband, men mest om jazz i olika större eller mindre storband. Ibland har det stått kända artister längst fram i rampljuset. Eller suttit bakom en Hammond, som Georgie Fame...

 

Största delen av det nya milleniumet präglades av spelningar för privata sällskap. Här spelar vi för en nybliven 50-åring och hans vänner i Grünewald-villan i Saltsjöbaden...

 

Men i det nya milleniumet öppnades en musikrestaurang som kanske kan ersätta Fredmans som vår hemmascen. Hijazz, i stationshuset, har egentligen inget med jazz att göra (annat än att det då och då spelar jazzband där). Det är tydligen både en järnvägslinje mellan Medina i Saudiarabien och Damaskus i Syrien, och dessutom en arabisk tonskala. Hijazz hemsida hittar du här.

 

Det första decenniet i milleniet slutade i en sorgsen ton...

 

Den 9 augusti 2009 nåddes vi av nyheten att Lennart Friberg, saxofonist och sångare i bandet från 1989 till 2003, för alltid gått bort.